Oldalak

2010. november 2., kedd

Szélesmetélt tejszínes rókagombával - Tagliatelle con panna finferli



hozzávalók:

kb. 30-40 dkg rókagomba (mi úgy szeretjük, ha sok van belőle)
1 kis fej vöröshagyma
1 késhegynyi fokhagyma
kb. 2 dl húslé (vagy zöldségalaplé)
só, bors

elkészítés:

A forró olajban a gombákat addig sütjük az edényben, amíg a víz távozik belőlük. Ezután kivesszük egy szűrőbe. Az edénybe a nagyon apróra vágott hagymát, egy késhegynyi fokhagymát teszünk, üvegesre pirítjuk, majd húslével felöntjük, összeforraljuk. Ezt az alaplevet leszűrjük (vagy leturmixoljuk), majd tejszínt keverünk bele és kézimixerrel kissé felhabosítjuk. Sót, frissen őrölt borsot, esetleg egy kis chilit használjunk fűszerezésre. Ezután visszatesszük a szószba a gombákat. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése